Panda-kötvényt fog kibocsátani az MFB

 

A kínai kötvénypiacon történő ún. panda-kötvény kibocsátásról írt alá szándéknyilatkozatot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Bank of China Szófiában, a Kínai-Kelet-Közép-Európai Együttműködési csúcstalálkozón, ahol Kína és 16 kelet-közép-európai ország miniszterelnökei tárgyaltak – közölte az MFB kedden az MTI-vel.

A szándéknyilatkozat, amelyet július 7-én írtak alá az MFB panda-piaci megjelenését készíti elő. A megállapodás célja továbbá, hogy feltérképezze, a felek hogyan tudnak együttműködni projektek hitellel történő finanszírozásában, akár szindikált- vagy klubhitel formájában.

A közlemény szerint a világ egyik legnagyobb kötvénypiacának számító pandakötvény-piacon csak korlátozottan jelenhetnek meg külföldi kibocsátók, ezért fontos eredmény az MFB és a Bank of China közötti megállapodás. A panda-kötvény a Kínai Népköztársaság belső tőkepiacán külföldi szereplők által kibocsátott kötvények elnevezése.

A szándéknyilatkozat aláírását követően további tárgyalások szükségesek a kötvénykibocsátás várható időpontjának véglegesítéséhez.