Szereti a zsíros ételeket az amerikai elnök, le kell fogynia

 

A Fehér Ház orvosa Ronny Jackson teljeskörűen megvizsgálta az amerikai elnök egészségügyi állapotát, és megállapította, hogy Donald Trump nagyon egészséges, de le kell fogynia.

A szokatlanul hosszú, több mint egyórás sajtóértekezleten az orvos részletesen beszámolt Donald Trump egészségügyi állapotáról. A beszámolót óriási sajtóérdeklődés övezte, miután az elmúlt hetekben számos kérdés felmerült az elnök mentális egészségét illetően.

A kognitív vizsgálatok, amelyet maga az elnök kért, azt a célt szolgálták, hogy vajon van-e bármiféle mentális problémája, kezdődő Alzheimer-kórja vagy szenved-e demenciában. Ehhez harminc kérdésből álló tesztet végeztettek vele, s mint Ronny Jackson, Trump orvosa elmondta: „a harmincból harmincat kiválóan oldott meg, az elnök rendkívül éles eszű, mentálisan teljesen ép.”

Ronny Jackson  - Trump orvosa

Ronny Jackson közölte, az elnök testtömegindexe alapján elhízottnak számít, 190 cm magas és 108 kilós. Több mozgást és egészségesebb táplálkozást ajánlott Trumpnak, aki nagyon szereti a zsíros ételeket, például a sült csirkét vagy a hamburgereket. Az elnök sportolási szokásairól elmondta, hogy golfozik, de akkor sem mozog túlzottan, mert kisautóval közlekedik a golfpályán is.

Amerikai lapok Trump egészségügyi állapotának értékelésekor összehasonlítást tettek az általános amerikai trendekkel. Az amerikai lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott és a felnőtt lakosság alig ötöde felelne meg fizikai felmérő teszteknek.