Gyermekeket keresztelt meg a Sixtus-kápolnában Ferenc pápa

 

Ferenc pápa a katolikus egyház fejeként még soha nem részesített egyszerre ennyi gyermeket – 18 kislányt és 16 kisfiút – a keresztség szentségében.

Az egyházi hagyományt, amely szerint a pápa minden évben gyerekeket keresztel meg a Sixtus-kápolnában a vízkereszt, azaz január 6. utáni első vasárnap, II. János Pál vezette be, és XVI. Benedek is követte.

Mexikóváros, 2016. február 13. Ferenc pápa pápamobiljából integet a tiszteletére összegyűlt híveknek útban a mexikóvárosi elnöki palotába 2016. február 13-án. A katolikus egyházfő egyhetes látogatásra érkezett Mexikóba. (MTI/AP/Felix Marquez)

(MTI/AP/Felix Marquez)

Ferenc pápa vasárnap arra kérte a szülőket és keresztszülőket, hogy hitben neveljék fel a gyerekeket. Ez szerinte csak a családban történhet meg. Hozzátette, ha a szülők között nincs meg a szeretetnek ez a nyelve, nem könnyű a hit átadása.

A csecsemők egy része végigaludta a szertartást, egy részük gőgicsélt, és olyan is akadt, akit meg kellett etetni közben – írta tudósításában az AP amerikai hírügynökség, amely azt is megjegyezte, hogy a fiúk egyike a pápa nevének olasz változatát, a Francescót kapta.