Három halottja van a Brazíliában pusztító árvizeknek

 

Három ember vesztette életét, és több mint háromezren hagyták el otthonukat az északkelet brazil Piauí államban uralkodó árvizek miatt.

Piauí állam kormánya vészhelyzetet hirdetett az állam fővárosában, Teresinában és más városokban is, beleértve Lagoa Alegrét, José de Freitast, Campo Largo do Piauít, São João do Arraialt, Captain de Campost, Ilha Grandét, Parnaíbát és Luís Correiát – írja a Floodlist. A kormány nyilatkozata szerint a heves esőzések – amelyek megemelték a folyók, tavak és lagúnák vízszintjét – eredményezték a házakat, ültetvényeket és utakat elöntő áradásokat.


Árvíz Brazíliában

A három ismert haláleset Teresinában történt az egész éjszaka tartó heves esőzés után, múlt csütörtökről péntekre virradóra. A város déli szomszédságában fekvő Parque Rodoviário a legsúlyosabban érintett területek közé tartozik. Megközelítőleg 40 otthonban keletkezett kár, és több tucat ember sérült meg. Teresinában áprilisban hat nap alatt több mint 200 milliméter eső esett, és ez a csapadék mennyiség a Poti és a Parnaíba folyók vízszintjét megemelte.

A szomszédos Ceará államban a Coreau folyó lépett ki medréből és Granja városát öntötte el. Hétfőn vihar okozott zuhogó esőt Rio de Janeiróban. Arról a területről nem érkezett hír sérültekről vagy halálesetről.