Emelkedett a nigériai házomlás áldozatainak száma

 

Húszra emelkedett a szerdai nigériai házomlás halálos áldozatainak száma, az iskolának is otthont adó épület romjai alatt többségében gyerekek haltak meg – közölte egy nigériai vezető pénteken.

Negyvenhárom embert sikerült kimenekíteni – közölte Jide Idris lagosi állami egészségügyi biztos. A szerencsétlenség Lagosnak, Nigéria legnagyobb városának a központjában történt.

Illetékesek szerint a háromszintes lakóépület lebontásáról korábban már döntés született, az iskolát pedig engedély nélkül működtették a két felső szinten. Továbbra sem ismert, hányan tartózkodtak az épületben, amikor az összeomlott.

A mentőcsapatok csütörtökön leállították a kutatást, arra hivatkozva, hogy elérték az épület alapjait, és nem találtak további áldozatokat. Több aggódó család tiltakozott, és folytatta a kutatást gyermekei után a romok között.

A házomlások gyakoriak a nyugat-afrikai országban, ahol az építkezések hatósági ellenőrzés nélkül folynak. A hatóságok csütörtökön további épületeket jelöltek ki lebontásra a körzetben.