Újabb halálos gázrobbanás történt Oroszországban

 

Újabb gázrobbanás történt hétfőn Oroszországban, ez alkalommal a Rosztovi terület egy lakóházában, egy ember meghalt, további hat lehet még a romok között.

A helyi katasztrófavédelem beszámolója szerint az eset Sahti városában történt. A négy romba dőlt lakásban 14-en laktak, köztük 3 gyerek. Hét embert kimentettek. A halottra az épület 9. szintjén bukkantak a tűzoltók.

Két érintett lakás a 9. szinten, míg másik kettő a nyolcadikon volt a 72 lakásos lakóházban, amelynek 140 lakóját átmeneti szálláson helyezték el.

 

 

Oroszországban gyakoriak a gázrobbanások a lakóházakban, ezek oka rendszerint a biztonsági előírások be nem tartása, a karbantartás hiánya, valamint az, hogy nem megfelelő a hatósági ellenőrzés mértéke.

Legutóbb szilveszterkor történt gázrobbanás az Urál déli részén fekvő Magnyitogorszkban egy sorházban. A 12 lépcsőházból álló paneltömb még 1973-ban épült. A robbanás következtében az egyik lépcsőház fele a 10. emelettől a földszintig teljesen leomlott. Harminckilencen meghaltak. A lépcsőház 48 lakásában hivatalos adatok szerint összesen 120 ember volt bejelentve.

A hatóságok adatai szerint 26 lakás omlott össze a robbanás után, ezekben hivatalosan 46-an laktak. Többtucatnyi embert sikerült élve kimenteni.

Kapcsolódó tartalom