Már három áldozata van a kedd esti strasbourgi lövöldözésnek

 

A strasbourgi lövöldözés újabb áldozata vesztette életét. Egy sebesült a kórházban meghalt, ezzel háromra emelkedett a város karácsonyi vására közelében történt kedd esti támadás halottjainak a száma – közölték a francia hatóságok. A merényletnek 13 sebesültje van, akik közül ötnek az állapota súlyos, egyikőjük az agyhalál állapotában van.

A Chérif Chekatt néven azonosított merénylő kézifegyverével kezdett lövöldözni a Strasbourg központjában zajló karácsonyi vásár közelében. A párizsi főügyész, Rémy Heitz szerint a gyanúsított a merénylet elkövetésekor azt kiáltotta, hogy Allahu akbar (Allah a leghatalmasabb). A tettes a dpa német hírügynökség információi szerint egy észak-afrikai gyökerekkel rendelkező francia állampolgár. A szökésben lévő Chekattot a francia rendőrség nagy erőkkel keresi, megerősítették emiatt a német-francia határ térségének ellenőrzését is.

Benjamin Griveaux kormányszóvivő csütörtökön azt mondta, a francia kormány a merénylet miatt arra kéri a sárgamellényes tiltakozókat, legyenek tekintettel arra, hogy az elmúlt hetekben a biztonsági erők fokozott igénybevételnek voltak kitéve – amit csak tetéznek a Strasbourgban történtek -, és inkább ne vonuljanak utcára.