Többen meghaltak egy földcsuszamlásban Kolumbiában

 

Legkevesebb tizenkét ember, köztük négy fiatal vesztette életét Kolumbia középső részén egy földcsuszamlás miatt – közölte péntekre virradóra a dél-amerikai állam katasztrófavédelmi hatósága.

A Marquetalia nevű településen az utóbbi napok heves esőzései egy földlavinát okoztak, ami maga alá temetett több házat is egy hegyoldalon. Félix Giraldo, a katasztrófavédelem helyi vezetője szerint a sártömeg alól 28 embert sikerült élve kimenteni. Négyen közülük könnyebben megsérültek. Az AP amerikai hírügynökség úgy tudja, összesen 53 embernek nyújtottak segítséget a mentőszolgálatok. „Szolidaritásom az áldozatok családjainak. A történtek fájdalmasak mindannyiunk számára” – mondta Iván Duque kolumbiai elnök.

Marta Lucía Ramírez alelnök bejelentette, hogy személyesen is ellátogat a térségbe, hogy szemrevételezze a pusztítást. Heves esőzések keltette áradások és földcsuszamlások tucatnyi emberéletet követelnek minden évben Kolumbiában. Mentőszolgálatok szerint a mostani földcsuszamlás hét házat temetett maga alá és tizenhat családot érintett.