Hatalmas szikla omlott le a görögországi Zakinthoszon

 

Legkevesebb hét ember megsérült, miután leomlott egy sziklaszirt a görögországi Zakinthosz egyik strandján: csodával határos módon nem történt haláleset, de sokan megsérültek – a hatóságok elővigyázatosságból kiürítették környéket.

A kődarabok a partot övező sziklafalról hullottak le: a sziklák váratlanul a strandra zúdultak, szemtanúk szerint akkora erővel, hogy a felverődő hullámok miatt több kisebb vízi jármű felborult. Zajt hallottunk, majd egy kicsi kődarab levált a sziklaszirtről, ezután egy nagyobb darab is, amit egy harmadik hatalmas kőtömb követett, amely a vízbe csapódva valóságos örvényt idézett elő – számoltak be a strandolók.


A szerencsétlenségben hét ember megsérült. Noha többen is közel voltak a lezúduló kőtömeghez, az eddigi információk szerint egyikük sem szenvedett életveszélyes sérüléseket. Helyi értesülések szerint, egy 35 év körüli cseh asszonynak eltört az egyik csigolyája. Férjét és gyermekeit pedig, könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

A hatóságok elmondták: szerencsére senkit sem temetett maga alá a törmelék, és nem kaptak bejelentést eltűnt személyekről. A mentőalakulatok késő délutánig kutattak bajba jutott strandolók után. A környéket pedig, elővigyázatosságból kiürítették. A strand, ahol a hajóroncs áll a sziget egyik legkedveltebb turistacélpontja. Kristálytiszta vize éppen meredek sziklái miatt vonzza a legtöbb látogatót.