Tűzoltók is meghaltak a kaliforniai erdőtűzben

 

Hétfőre már legalább nyolcra nőtt a kaliforniai tűzvészek halálos áldozatainak száma: négy tűzoltó vesztette életét, valamint négy olyan helyi lakos, aki a hatósági figyelmeztetések ellenére sem volt hajlandó elhagyni otthonát

Legfrissebb információk szerint hét embert eltűntnek nyilvánítottak. Eddig összesen 38 ezer ember kényszerült a lángok elől menekülni. A nap folyamán a tűzvész által erősen érintett Lake megye tisztségviselői közölték: hozzávetőleg 14 ezer ember evakuálását rendelték el, s további ezer főét a szomszédos Mendocino megyéből.

Úgy tudni, a tüzek már közre fogtak több települést is a Clear Lake tó partján. Corey Paulich, a Lake megyei seriff helyettese szerint két bozóttűz fenyegeti Lakeport, Upper Lake és Nice településeket, de egyelőre még nem érték el a sűrűn lakott területeket. Hozzávetőleg 12 ezer tűzoltó fáradozik a lángok eloltásán.

A rendkívüli meleg és a száraz időjárás közepette hétfőn kezdődött legújabb tűzvészek eddig közel ezer otthont perzseltek fel, és 22 600 hektárnyi területen pusztítanak.