Lövés dördült a berlini dómban

 

Meglőtt egy embert vasárnap délután egy rendőr a berlini dómban – adta hírül a német sajtóra hivatkozva a Reuters és a BBC. Utóbbi megkeresésére a lövés tényét a hatóságok elismerték.

Rálőtt egy rendőr egy késsel randalírozó férfira vasárnap a berlini dómban, terrorizmusra vagy iszlamista háttérre utaló jeleket nem tártak fel az ügyben – közölte a német főváros rendőrsége. A Twitter közösségi portálon közölték, hogy a templom egy dolgozója riasztotta őket, „mert egy férfi késsel randalírozott a dómban”.

„Amikor az első járőr a randalírozóhoz ért, egyik kollégánk leadott egy lövést, aminek következtében a randalírozó és egy kolléga is megsebesült” – írták.

Mindkét sebesültet kórházban ápolják. A feltételezett elkövető egy 53 éves férfi, a lábán találta el a lövés – írja az MTI.

Az eset pontos körülményeit vizsgálják. Terrorista vagy iszlamista háttérre utaló jeleket nem tártak fel – közölte a berlini rendőrség, kérve „a spekulációk mellőzését”.

 

Winfried Wenzel rendőrségi szóvivő a Bild című lapnak elmondta, hogy a feltételezett elkövető egy osztrák férfi, aki „késsel hadonászott” és „verbálisan agresszív” volt. Az evangélikus székesegyház Berlin központjában fekszik, az egyik leginkább látogatott templom a turisták körében.