Kamion és vonat ütközött Olaszországban

 

Kamionnak ütközött és kisiklott egy vonat Észak-Olaszországban szerda éjjel. A Torinóhoz közeli vasúti átjáróban bekövetkezett balesetben az első adatok szerint két ember meghalt, tizennyolc megsérült - jelentette az olasz média.

Borzasztó látványt nyújtott a vonatszerelvény három kisiklott kocsija közvetlenül a tragédia után. A legelső kocsi, a hatalmas becsapódás következtében harmonikaszerűen felgyűrte a másik két kocsit és a szerelvény alá fúródott. A frontális ütközéstől a vonat eleje felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

A Torinóból Ivreába tartó regionális járat Torinótól 35 kilométerre ütközött neki a kamionnak. Televíziós felvételek szerint a vonat három kocsija kisiklott.

Az RFI olasz állami vasúttársaság első közleménye szerint „a balesetben a szerelvény mozdonyvezetője meghalt, több utas megsérült”. Médiaértesülések szerint a másik halálos áldozat a felvezető kisteherautóban ülő egyik ember volt, ő belehalt sérüléseiben, miután helikopterrel kórházba vitték. A kamionvezető túlélte az ütközést, négy sérült állapota válságos. A vonaton negyven ember utazott.

A La Stampa című torinói napilap szemtanúktól úgy értesült, hogy a konténereket szállító litván rendszámú kamion rendkívül nagy rakományt fuvarozó „különleges szállítmány” volt, és egy közeli áruházba tartott. A kamiont felvezető kisteherautó még átjutott a kereszteződésen, de amikor elkezdték leereszteni a sorompót, a felvezető járművet tíz méterre követő kamion már nem tudott időben lefékezni, és a síneken állt meg.

2017 áprilisában egy másik észak-olaszországi vonatbalesetben két ember meghalt, és ideiglenesen le kellett zárni az Olaszország és Ausztria közötti legfontosabb vasútvonalat. 2016 júliusában két vonat ütközött össze Dél-Olaszországban, akkor 23 ember halt meg és ötvenketten sérültek meg.