Nőt az indiai homokviharok áldozatainak száma

 

Már legalább 125 ember halálát okozták India északi részén az elmúlt két évtized leghevesebb homokviharai - közölték pénteken a hatóságok, amelyek szerint az elkövetkező napokban tovább emelkedhet a halálos áldozatok száma.

A Rádzsasztán és Uttar Prades szövetségi államokat sújtotta leginkább az ítéletidő, Agra város körzetében, ahol a Tádzs Mahal is található, különösen nagy volt a pusztítás. Uttar Pradesben a hatóságok hatezer dollárnak megfelelő összeggel (másfél millió forint) segítik a halottak családjait.

Jelentős mértékű károk keletkeztek Rádzsasztán három körzetében, Alvarban, Bháratpurban és Dolpurban. Sok embert álmában ért a halál, amikor otthonukat villámcsapás vagy szélroham semmisítette meg. Fák, távvezetéket dőltek ki, ami miatt több területen megszakadt az áramellátás és a telefonösszeköttetés. Viharok tomboltak a déli Ándhra Prades államban is.

A heves vihar váratlanul érte az embereket, mert a monszunidőszak csak hat hét múlva kezdődik.

Narendra Modi miniszterelnök twitteres üzenőoldalán részvétét fejezte ki a halálos áldozatok hozzátartozóinak, és gyors felépülést kívánt a sérülteknek. Felszólította az illetékes kormányzati szerveket, hogy hangolják össze tevékenységüket, és segítsék a pusztító viharok túlélőit.