Több embert elgázolt egy kisteherautó Torontóban

 

Járókelők közé hajtott egy kisteherautó hétfőn Toronto belvárosában, több embert elgázolt. Szemtanúk beszámolói alapján úgy tudni, hogy legalább két ember életét vesztette az incidensben. A helyi Newstalk 1010 rádióadó pedig ötre teszi a halottak számát.

A sofőrt, aki az eset után kereket oldott, a rendőrség később őrizetbe vette. Indítékát még vizsgálják a hatóságok. A gyanúsítottal kapcsolatosan egyelőre nem közöltek részleteket.

Egy szemtanú a CNN hírtelevíziónak arról számolt be, hogy számára úgy tűnt, a sofőr szándékosan hajtott neki járókelőknek. „Ez az ember szándékosan tette ezt, mindenkit meg akart ölni. Csak ment és ment. Az embereket meg sorra ütötte el” – hangoztatta az Ali néven bemutatkozott szemtanú.

A torontói rendőrség az esetet követően kiadott Twitter-bejegyzésében közölte, hogy legalább nyolc-tíz ember sérült meg. A rendőrségi Twitter-üzenetből annyit lehet megtudni, hogy a sofőr egy fehér kisteherautóval hajtott a járókelők közé.

A balesethez közeli Sunnybrook Health Services Centre közlése szerint legalább hét embert szállítottak be a klinika traumatológiai osztályára. A torontói mentőszolgálat szóvivője, Kim McKinnon korábban elmondta, hogy munkatársaik a helyszínen vannak, de az áldozatok számával és sérüléseik mértékével kapcsolatosan ő nem közölt részleteket.

A rendőrség lezárta a Yonge utca és Finch út találkozásánál található kereszteződést, a torontói közlekedésirányító központ pedig felfüggesztette a szolgáltatást az érintett térség alatt áthaladó metróvonalon.

Az incidens a legnagyobb kanadai város északi részén, mintegy 30 kilométerre a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7 csoport külügyminiszterei találkozójának helyszínétől történt.