Súlyos balesetet szenvedett két jármű a Heathrow repülőtéren

 

Súlyos balesetet szenvedett két jármű szerdán a londoni Heathrow repülőtéren.

Súlyos balesetet szenvedett két jármű szerdán a londoni Heathrow repülőtéren; egy ember életét vesztette, egy megsérült.

London, 2016. október 25. A British Airways légitársaság egyik gépe a lakóházak felett repül útban a londoni Heathrow repülőtérre 2016. október 25-én. A repülőtér harmadik, új kifutópályájának megépítését a Heathrow szomszédságában fekvő települések lakosainak többsége és a környezetvédő mozgalmak is ellenzik. (MTI/EPA/Hannah McKay)

A rendőrség beszámolója szerint reggel hatkor két repülőtéri jármű összeütközött az egyik leszállópályán. Az egyikük vezetője könnyebben megsérült, a másiké a kórházba szállítás után meghalt. Mindketten a repülőtér alkalmazottai voltak. Utasnak nem esett baja.

A repülőtér szóvivőjének közlése szerint dolgoznak azon, hogy az utasoknak minél kevesebb kellemetlenséget okozzon a baleset. A repülőteret – Európa legnagyobb forgalmú légikikötőjét – nem zárták le a hatóságok, de helyi médiajelentések szerint több járat késett a baleset következtében.