Turistákkal teli helikopter zuhant le a Grand Canyonnál

 

Három ember meghalt, négyen megsebesültek, mikor egy turistákat szállító helikopter lezuhant a kaliforniai Grand Canyon nyugati részénél szombat délután.

A helikopter a kanyon nyugati részén repült, mikor helyi idő szerint szombat délután 17:20-kor lezuhant. Még nem tisztázott, mi okozhatta a tragédiát.

A helikopter egy indián rezervátum mellett zuhant le, a mentési munkálatok a terep nehézségei miatt még éjjel is folytak.

„Nehézségekbe ütköztünk a négy sérült kijuttatása közben. Túl szeles az idő, vaksötét van és a terület is rendkívül zord” – mondta a CNN-nek a rezervátum rendőrfőnöke, Francis Bradley.

A helyi média úgy tudja, hogy a helikopter egy Airbus Eurocopter EC130-as jármű volt, amin hat utas és a pilóta tartózkodott. A lezuhant helikopterről közben egyre több fotó kerül elő, melyeken a sziklák között lángolva látható.

A  Grand Canyon fölötti légi utazásokat Papillon Airways utazásszervező cég intézte. A vállalat honlapján az áll, hogy ők a világ legnagyobb légi utazással foglalkozó turisztikai cége, évente több mint 600 ezer embert visznek fel a levegőbe.