Tömegbaleset történt Brno és Prága között

 

Tömeges balesetet okozott a hóesés és a jeges út az egyik cseh autópályán. 24 teher-, 11 személyautó és egy busz ütközött. A két legnagyobb cseh várost összekötő sztrádán megbénult a közlekedés, voltak olyan szakaszok, ahol több tíz kilométeres dugók alakultak ki szerdán.

Átszakított védőkorlátok, keresztbe fordult kamionok, teljesen szétroncsolódott személygépkocsik. Ez a látvány fogadta a baleseti helyszínelőket, akiknek a feltorlódott kocsisor miatt több órára volt szükségük ahhoz, hogy a tömegszerencsétlenség helyszínére érjenek.

A sűrű havazás és a lefagyott útszakasz miatt a sűrű forgalomban 24 tehergépkocsi 11 autó és egy autóbusz ütközött egymással Prágától 100km-re a D1-es autópályán. A rossz látási viszonyok mellett valószínűleg nem tartották be a követési távolságot, így nem tudtak a jeges úton lefékezni. A rendőrség az autópálya Prága és Brno felé vezető két-két sávját egy hosszú szakaszon lezárta, mert a mentők és a katasztrófavédők csak így tudták megkezdeni a mentést. Jelentések szerint öt sérültet kellett kórházba szállítani.

Mivel az ítéletidőben több baleset is történt, Csehország két legnagyobb városát összekötő autópályán teljesen megbénult a közlekedés: voltak olyan szakaszok, ahol az autósforgalom több tíz kilométeres szakaszon lépésben csak lépésben tudott haladni.