Csecsemőt mentettek a kaliforniai sárlavinából (Videóval)

 

Drámai pillanatokat örökítettek meg a kaliforniai esőzés után: egy öttagú családot a tetőn keresztül kellett kimentenie a helikopteren érkező parti őrségnek, egy tizennégy éves kislányt pedig házzal együtt ragadott magával és temetett be a sárlavina.

Tizenötre emelkedett a dél-kaliforniai esőzések, áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma szerdán. Ezrek kényszerültek elmenekülni a környékről az óriási esőket hozó és földcsuszamlásokat okozó viharok miatt. Egy kisbabát, két testvérét és szüleit egy ház tetejéről mentette ki a San Diego-i parti őrség. Az esetről drámai felvétel is készült.

 

A házaspár három gyermekükkel, egy hétéves fiúval, egy három éves kislánnyal és egy kisbabával várták a parti őrséget a mentőket házuk tetején Carpinteriában, egy apró partvidéki településen. Az öttagú mentőalakulat egy MH-60 Jayhawk helikopterrel érkezett meg a házhoz, amit már szinte elsodort a sárlavina. Az utakat addigra elmosta az eső, így csak légi mentővel lehetett megközelíteni a csapdába került családot.

A sárlavina addigra már elöntötte a házat, több mint egy méterrel az első emelet fölött volt. Ezen kellett keresztülgázolnia a családnak, de a parti őrség csapata nem merte leengedni a sárba a mentőkosarat, mert nem tudták, hogy mi rejtőzik a sár alatt. Úgy döntöttek, hogy a tetőn keresztül fogják őket kimenteni.

Mentőkutya mentette meg egy fiatal lány életét

A másik drámai történet egy tizennégy éves lányról szólt, akit egy mentőkutya talált meg a sár alatt. A tűzoltók két óráig küzdöttek, míg sikerült kihúzniuk a lányt a sárból. A tinédzser otthon volt, mikor a sárlavina magával ragadta az épületet és betört a házba. A lány a mentés előtt azt hitte, soha többé nem fog kijutni a házból.