Akár egy hónapig is éghet az iráni olajszállító hajó

 

Akár egy hónapig is éghet a kelet-kínai partoknál kigyulladt iráni olajszállító hajó – közölte szerdán a dél-koreai tengerészeti és halászati minisztérium.

A Sanchi nevű tanker Iránból tartott Dél-Koreába, amikor szombat éjjel a parttól 257 kilométerre összeütközött a Hongkongban bejegyzett CF Crystal teherszállítóval. Az olajszállító fedélzetéről eltűnt 32 tengerész – 30 iráni és két bangladesi állampolgár, a Crystal legénységének mind a 21 tagját – valamennyien kínai állampolgárok – kimentették.

Több tucatnyi mentőhajó küzd a térségben a tomboló rendkívül erős széllel, a magas hullámokkal és a hajótestből kiáramló mérgező füsttel, hogy megtalálják az eltűnt legénységet. Attól lehet tartani, hogy a hajó felrobban vagy elsüllyed – közölte egy dél-koreai tisztviselő.

Kelet-Kína, 2018. január 7. A dél-koreai parti őrség által közreadott képen sűrű fekete füst gomolyog a panamai zászló alatt hajózott Sanchi tartályhajóról, miután összeütközött egy hongkongi teherhajóval a kelet-kínai partoknál 2018. január 7-én. A balesetben legkevesebb 32 ember eltűnt, a katasztrófa oka egyelőre nem ismert, a mentés és az eltűntek keresése megkezdődött. (MTI/AP/Dél-koreai parti őrség)

Kelet-Kína, 2018. január 7.
A dél-koreai parti őrség által közreadott képen sűrű fekete füst gomolyog a panamai zászló alatt hajózott Sanchi tartályhajóról, miután összeütközött egy hongkongi teherhajóval a kelet-kínai partoknál 2018. január 7-én. A balesetben legkevesebb 32 ember eltűnt, a katasztrófa oka egyelőre nem ismert, a mentés és az eltűntek keresése megkezdődött. (MTI/AP/Dél-koreai parti őrség)

Pak Szung Dong kijelentette, hogy a korábbi tapasztalatok szerint a tűz még két hétig vagy egy hónapig is éghet.

A tankeren 136 ezer tonna, nagyon gyúlékony kőolaj koncentrátumot szállítottak, ami megfelel 1 millió hordónyi nyersolajnak, ennek piaci értéke 60 millió dollár.

Kapcsolódó tartalom