Üzleti titkokat fecseghetett ki részegen egy sztriptízbár előtt Netanjahu fia

 

Egy 20 milliárd dolláros gázszállítási üzlettel kérkedett Benjamin Netanjahu fia egy évekkel ezelőtt készült hangfelvételen, amely most került napvilágra – számolt be az esetről az izraeli média.

A 2015-ben készült felvételen Jair Netanjahu és egy gázmágnás, Kobi Majmon fiai közötti párbeszéd hallható, miután egy átmulatott éjszaka után részegen távoztak egy sztriptízbárból. A fiatalokat egyébként az izraeli kormány által biztosított gépjárművek és testőrök fuvarozták az éjszakában.

„Apám most intézett el neked egy húszmilliárd dolláros üzletet, te pedig nem tudsz nekem négyszáz sékellel (30 000 forint) kedveskedni? ” – vonta kérdőre a miniszterelnök 26 éves fia társát. A beszélgetés során még prostituáltak és sztriptíztáncosnők is szóba kerültek.

Az izraeli parlament 2015-ben tárgyalt a földgázkoncessziók értékesítésről. Kobi Majmon az egyik részvényese az ország gázellátásában kulcsfontosságú Tamar gázmezőnek.

A család ügyvédei megpróbálták letiltatni a hangfelvétel nyilvánosságra kerülését, ám sikertelenül. A miniszterelnök és a fia, aki később bocsánatot kért a felvételen hallható kijelentések miatt, a sajtót szapulta a felvétel bemutatásáért.