Bild: A megkéselt német lány és afgán gyilkosa egy pár voltak

 

A Bild információ szerint párkapcsolati okokra vezethető vissza az a tegnapi gyilkosság, amiben egy 15 éves afgán fiatal leszúrta hasonló korú partnerét – közölte honlapján szerda késő este a német hírportál. A gyilkosság elkövetőjét csütörtökön állítják bíróság elé.

Mint azt tegnap megírtuk,  egy afgán fiatal leszúrt egy német lányt szerdán a Kanden nevű németországi kisvárosban. A  helyi rendőrség közleménye szerint a késelés a Rajna-vidék–Pfalz tartományi kisváros egyik vegyeskereskedésében történt. Szemtanúk szerint a két tinédzser összeszólalkozott, majd az afgán fiú kést rántott és leszúrta a német lányt, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.

Nem véletlenül történhetett a bűncselekmény, ugyanis a Bild információ szerint a két fiatal együtt érkezett, és valószínűleg szerelmi ügy állhat a késelés hátterében – közölte a német napilap szerda késő este az online kiadásában.

Az elkövetőt járókelők fogták le és adták át rendőrségnek – áll a landaui ügyészség és a rajna–pfalzi rendőr-főkapitányság közös közleményében, amely szerint az afgán fiút őrizetbe vették, és a tartományi bűnügyi rendőrség nyomozást indított.