Lövöldözés volt egy amerikai iskolánál, legalább öten meghaltak

 

Lövöldözés volt kedden Észak-Kaliforniában egy iskola közelében, legkevesebb öten életüket vesztették – jelentette a CBS televízió.

A hatóság szerint egy általános iskolánál volt lövöldözés, az öt áldozat között van a merénylő is, akit a rendőrök lőttek le. Három sebesült gyermeket és egy felnőttet helikopterekkel szállították kórházba. A támadás Sacramentótól 190 kilométerre északkeletre történt Rancho Tehama városban.

Egyes hírek szerint a lövöldözés már az ámokfutó otthonánál kezdődött, majd az általános iskola előtt folytatódott, illetve ért véget. Az iskolát lezárták, a diákokat biztonságos helyre szállították. A nyomozás az ügyben megkezdődött.

A hatóságok szerint a fegyveres látszólag véletlenszerűen választotta meg célpontjait – hozzátették, hogy információik alapján a lövöldözés családon belüli erőszakként indult, ám ennél közelebbi részleteket nem közöltek, ahogyan egyelőre az elkövető nevét sem.

Rendőrségi szalag zárja le a Rancho Tehama kisvárosba vezető országutat a kaliforniai Red Bluff közelében 2017. november 14-én, miután lövöldözés történt a kisváros általános iskolájánál; a kiérkező rendőrök végeztek a támadóval, akin kívül még ketten életüket vesztették az incidensben (Fotó: MTI/AP/The Record Searchlight/Jim Schultz)

A rendőrség lezárta a Rancho Tehama kisvárosba vezető országutat (Fotó: MTI/AP/The Record Searchlight/Jim Schultz)

A sebesültek pontos száma még nem ismert, Tehama megye seriffjének munkatársa, Phil Johnston azonban megerősítette, hogy többeket is evakuáltak a helyszínről. A környéket – melynek lakói legalább száz lövést hallottak – lezárták. Johnston elmondása szerint az egyik gyermeket az iskola előtt érte a halálos lövés, a másikat pedig akkor, amikor egy teherautóba szállt be egy nővel. A nő súlyosan megsebesült. A kórházban legalább hét gyermeket és felnőttet ápolnak. Johnston hozzátette: az ámokfutó vaktában lövöldözött, félautomata fegyverrel; a nyomozók két kézifegyvert is találtak nála.

Jerry Brown kaliforniai kormányzó közleményben fejezte ki együttérzését a lövöldözés áldozatainak és hozzátartozóiknak. A kormányzó sokkolónak nevezte a történteket.