Aktuális

Megpróbáltak a medve elől elmenekülni: tragédia lett a vége a túrának

Tetovált arcú berber nők

2018. október 13-i kép az állán tetovált Etto Elcsafai 63 éves őslakos amazight nőről a közép-marokkói Azilal közelében, Tinguerf városában (Fotó: MTI/AP)
Az állán tetovált Jamna Szaeedi 45 éves őslakos amazight a közép-marokkói Azilal közelében, Tinguerf városában (Fotó: MTI/AP
Hadda Oaabdzsde 71 éves őslakos amazight nő. Az Atlasz hegyvidéki térségében élő marokkói berber népcsoportba tartozó, saját dialektusban beszélő amazight törzs nőtagjai hagyományosan tetoválásokat viselnek a törzsi kultúrához és a szülőföldhöz való kötődés jelképeként (Fotó: MTI/AP)
Az állán tetovált Fadma Olal százéves őslakos amazight nőr. Noha a berberek pontos eredete ismeretlen, a kutatások szerint nem arab népcsoportról van szó, amely a többistenhitről fokozatosan a szunnita iszlám vallásra tért át (Fotó: MTI/AP)
A tetovált arcú Fatima Hadeui 63 éves őslakos (Fotó: MTI/AP)
Tetovált Hadda Oaabdzsde 71 éves őslakos (Fotó: MTI/AP)
A tetovált állú Hadda Szaghir 60 éves őslakos (Fotó: MTI/AP)
Marhics Rkia Ali 48 éves őslakos. Az iszlám tanításait szigorúan betartó, illetve a modern életvitelt követő amazight nők mindinkább kerülik az iszlám előtti időkből származó törzsi tetoválásokat, amelyek szinte már csak a hegyi közösségekben élő idős nőkön figyelhetők meg az észak-afrikai országban (Fotó: MTI/AP)
A tetovált arcú Hano Hamu Jusszifi 65 éves őslakos (Fotó: MTI/AP)
Marhics Rkia Ali 48 éves őslakos amazight nő a közép-marokkói Azilal közelében, Anregui városában (Fotó: MTI/AP)
Rabha Abbasz 52 éves őslakos. Az Atlasz hegyvidéki térségében élő marokkói berber népcsoportba tartozó, saját dialektusban beszélő amazight törzs nőtagjai hagyományosan tetoválásokat viselnek (Fotó: MTI/AP)