Ursula von der Leyennek már saját irodája van Brüsszelben

 

A parlamenti frakciókkal egyeztetett a héten Brüsszelben az Európai Bizottság (EB) élére jelölt Ursula von der Leyen. Parlamenti meghallgatása során támogatta azt a javaslatot, hogy egész Európára kiterjedő párbeszéd kezdődjön az unió jövőjéről. Fő prioritásként jelölte meg az Európai Unió klímasemlegességét 2050-re. A német politikusnőnek már saját irodája is van az EB egyik épületében.

Ursula von der Leyen már Brüsszelben egyeztet a politikai frakciókkal (Fotó:  EPA/Olivier Hoslet) Ursula von der Leyen már Brüsszelben egyeztet a politikai frakciókkal (Fotó: EPA/Olivier Hoslet)

Ursula von der Leyennek már saját irodája van Brüsszelben. Az Európai Bizottság egyik épületében kapott munkaszobát telefonnal és uniós zászlóval. A munkáját nyolc fős csapat segíti, köztük biztonsági emberekkel, akik a politikus testi épségére ügyelnek – fogalmazott a Kossuth Rádió brüsszeli tudósítója az Európai idő című műsorban.

Felhívta a figyelmet: Ursula von der Leyen egyelőre még német védelmi miniszter is egyben.

Ursula von der Leyen apja magas rangú uniós tisztségviselő volt, a politikusnő maga is Brüsszelben született, ahová most visszatért néhány napra, hogy megpróbálja elnyerni a politikusok jóindulatát a jövő heti szavazás előtt.

Tárgyalt a zöld frakció társelnökeivel, a szocialista, a liberális és a szélsőbaloldallal is az elmúlt napokban – sorolta.

A tudósító arról is beszélt: a megbeszélések után nyilatkozó képviselők egyike sem rejtette véka alá csalódottságát, amiért az uniós tagállamok vezetői az intézményvezetők jelölésénél figyelmen kívül hagyták a parlament számára kiemelten fontos csúcsjelölti rendszert.

Von der Leyen sem csúcsjelöltként érkezik Strasbourgba, így tervei között több olyan elképzelés szerepelhet majd, amivel az Európai Parlament felé tehet gesztusokat – tette hozzá.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült.

Értsük meg jobban Európát!

euranet logo