Kísérleti terepként tekint Európára Brüsszel?

 

Az „Új paktum Európáért” program részeként újabb migrációval kapcsolatos terveket valósítanának meg Brüsszelből. Szakértők szerint az ENSZ-ben és az EU-ban is számos politikus, és a brüsszeli elit is azon dolgozik, hogy kísérleti terepként Európába telepítsék a migránsokat, különböző kultúrákat és vallásokat.

Néhány napja mutatták be azt a tervet, amit az „Új paktum Európáért” elnevezésű program részeként valósítanának meg. Többek közt új megállapodást szorgalmaznak az uniós tagállamok, mindenekelőtt a német-francia tengely számára, az elmúlt évtizedek válságainak, így a tíz évvel ezelőtti gazdasági, a migrációs válság valamint a terrorizmus, és azok következményeinek kezelésére. Különös tekintettel a bevándorlásra.

Elemzők szerint a korábban már megismert Soros-terv egy újabb változata, olyan elemekkel, mint a migrációs befogadóközpontok létesítése a közép- és kelet-európai országokban, vagy az önkormányzatok közvetlen ösztönzése a bevándorlók befogadására – hangzott el a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában.

Potsdam, 2016. április 14. Claudia Hubatsch némettanár intenzív nyelvtanfolyamot tart 2016. április 14-én a Potsdami Egyetem egyik előadótermében olyan menekülteknek, akik a képzést követően tanárként szeretnének elhelyezkedni Németországban. A szíriai és egyéb háborús övezetből érkezett menekültek nyelvi képzése április 11-én kezdődött az északkeleti nagyvárosban a német kormány integrációs programja keretében. (MTI/EPA/Klaus-Dietmar Gabbert)

A kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Klaus-Dietmar Gabbert)

A migráció kérdését két részre kell bontani – jelentette ki ifjabb Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője. Mint mondta, a migrációt lehet vizsgálni tudományos szempontból, jelesül, van egy ciklikussága annak, hogy az ENSZ adatai szerint most éppen 250 millió ember van úton, vagy tervezi, hogy elhagyja származási országát.

A kérdésnek egy másik sajátossága is van, vagyis, hogy egyes kontinensek lakosságszáma nő, másoké pedig drasztikusan csökken – mondta a szakértő.

Hozzátette: az ENSZ-ben és az Európai Unióban is folyamatosan azon dolgoznak, hogy egyfajta kísérleti terepként kipróbálják milyen az, ha kultúrákat, nemzeteket, hagyományokat egy nagy olvasztótégelyben felolvasztanak, és ehhez különböző intézményeket, módszereket vesznek igénybe.

Lomnici Zoltán kijelentette: ez az újabb program egy idea, amit sokan leegyszerűsítenek a nyílt társadalom eszmerendszerére.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

euranet logo