Fekete medve ölt meg egy nőt Kanadában

 

Fekete medve ölt meg egy minnesotai nőt Kanadában. A szakértők szerint rendkívül ritka, hogy egy fekete medve emberre támadjon, ezért boncolással akarják kideríteni, nem volt-e beteg az állat.

A 62 éves Catherine Sweatt-Mueller nyolcvanon túli szüleivel volt a kanadai Rainy-tó egy kis szigetén egy magányos házban. Az ontariói rendőrség közleménye szerint a nő vasárnap este meghallotta, hogy két kutyája ugat, kiment, hogy megnézze őket, de többé nem tért vissza.

Szülei hívták a rendőrséget és a kiérkező rendőrök megtalálták a nő holttestét, amely fölött egy fekete medve állt. A rendőrök lelőtték az állatot.

Az egyik rendőr, Jim Davis elmondta, nem találtak magyarázatot arra, miért támadt rá a nőre a medve. Számos panasz érkezik a hatóságokhoz, mivel a medvék nyáron feltúrják a szemeteseket, de olyasmivel még nem találkoztak, hogy bárkit megtámadtak volna – fűzte hozzá.

Az állat tetemét a Guelphi Egyetemen vetik alá vizsgálatnak, hogy megállapítsák, lehetett-e valamilyen fizikai magyarázata a rendellenes viselkedésnek.

Dave Garshelis minnesotai medveszakértő szerint Észak-Amerikában évente átlagosan legfeljebb egy feketemedve-támadás történik. Az agresszívebb grizzly medvékkel kapcsolatban évente átlagosan két támadást jegyeznek fel.

Garshelis hangsúlyozta, hogy a fekete medvék kerülik az embert, inkább elfutnak, ha meglátják és egyáltalán nem agresszívek. A kutyákat azonban megtámadhatják, és előfordulhat, hogy egy kutyát üldözve a medve eljut a gazdájához.

A címlapfotó illusztráció.