A közösségi média szabályozására készül Donald Trump

 

Donald Trump amerikai elnök a Facebook és a Twitter szabályozására vonatkozó rendeletet készít elő.

A Fehér Ház ambiciózus új javaslatot dolgozott ki a közösségi médiaplatformok szabályozására azzal a céllal, hogy leküzdje a konzervatívok ellen észlelt torzítást – írja a The Verge.

A javaslat felszólítja a Szövetségi Kommunikációs Bizottságot (FCC), dolgozzon ki új rendeleteket arra vonatkozóan, hogy a közösségi médiában milyen feltételek mellett függeszthetik fel a felhasználók fiókjait.

A rendelet kidolgozása még korai szakaszban van, és valószínűleg jelenlegi formájában nem kerül bevezetésre. Ennek ellenére a részletek arra utalnak, hogy Trump komolyan törekszik egy új szabályozás bevezetésére olyan platformokon, mint a Facebook, a Twitter és a YouTube.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság jelenlegi elnöke, Ajit Pai kritizálta az internetes óriások szabályozásának hiányát.

„A szabad és nyílt internet legnagyobb veszélyét a Szilícium-völgyben működő, nem szabályozott óriások jelentik, amelyek döntenek arról, hogy mit láthatsz, és mit nem” – mondta Pai a szenátus Kereskedelmi Bizottságának nyár eleji meghallgatásán.

Donald Trump úgy fogalmazott: nagyon aggasztja a közösségi médiában tapasztalható, konzervatívok elleni cenzúra.