Metál zenével ijesztette el a pumát egy kanadai túrázó - VIDEÓ

 

Egy túrázó hölgy azt állítja, hogy a telefonjáról lejátszott Metallica zenével ijesztett el egy pumát.

Dee Gallant azt mondta, a zene „megmentette a napot”, amikor az állat megközelítette őt és kutyáját a kanadai Vancouver Islanden tett sétájuk közben. A 45 éves nő kiabálni kezdett és a nagymacska nem közelített tovább, de nem is hátrált vissza  – írja az Independent.

Gallant kalimpált a kezeivel és olyan dolgokat mondott, mint például „rossz cica” vagy „menj innen!”, de a puma nem tágított.  Mindezt rögzítette is telefonjával a ritka helyzetbe keveredett turázó.

Ezután megnyitotta a zenéket a telefonján, és kiválasztotta a leghangosabb zenekart, amelyet csak el tudott képzelni, a Metallicát. A vadállat az első néhány hangjegytől megrémült és elfutott – tették hozzá.

Dee Gallant nem ijedt meg, sőt izgalmasnak találta, hogy hosszú ideig megfigyelhetett egy pumát. A zenét tovább játszotta készülékén a hölgy végtelenítve, a kutyáját szorosan maga mellett tartva.

Egy 2017-es kutatás szerint a pumák jobban félnek az emberektől, mint az emberektől a pumáktól és éppen ezért ritkák az ilyen típusú találkozások.

A címlapfotó illusztráció