Olaszországban is heves zivatarok pusztítottak

 

Pescarában, az Adria partján narancs nagyságú jég esett. Ez már nemcsak a gépjárművekben és a háztetőkben okoz jelentős károkat, hanem életveszélyes is. Legkevesebb húsz ember megsérült, egy kismamát válságos állapotban szállítottak kórházba. Sok épületbe, köztük egy kórházba is betört a víz, ahol műtéteket kellett elhalasztani – közölte az M1 Híradója.

Szerdán heves zivatar csapott le Pescarában, a tengerparti településen helyenként narancs nagyságú jégdarabok zúdultak az utcákra. A jégeső városszerte óriási pusztítást végzett, kilyuggatta a háztetőket, és megrongálta az autókat. A víz több épületbe is bezúdult, az egyik kórházban el kellett halasztani a műtéteket. A rengeteg csapadékkal a város vízelvezető csatornái sem tudtak megbirkózni, sok autó víz alá került. Egyelőre felbecsülni sem lehet a károkat.

A tomboló vihar Olaszország keleti partvidékének nagy részén vonult végig. Az ítéletidőben legkevesebb húszan megsérültek. A sérültek – köztük egy várandós nő – sürgősségi kezelésre szorultak az őket ért vágások és zúzódások miatt, különösen a fejen.

A jégesőt 40 fokos hőség előzte meg Olaszország keleti partvidékén. Pescarában csütörtökön már csak 25 fokot mértek, másutt azonban igazi nyár van, Firenzében 29 fok volt.

Szicília szigetén pedig már 35 foknál is melegebb volt, Palermo környékén a hőségben kaphatott lángra az aljnövényzet, a tűzoltók repülőgépről próbálják megfékezni a lángokat. Munkájukat az erős szél is nehezíti, de egyelőre azt közölték, hogy ellenőrzésük alatt tartják a tüzet.

250 kilométerrel távolabb, Catania partján keletkezett nagy tűz keletkezett szerdán, és sok turista utas a lángok elől csak a vízbe tudott.  A parti őrség csónakokkal mentette a turistákat. A tűz három strandot is elért, tengerparti bódék, napernyők és pálmafák váltak a tűz martalékává, és több autó is megrongálódott. Sérültekről nem érkezett jelentés.

A címlapfotó illusztráció.