Merkel Oszakában: köszönöm, jól vagyok

 

A német kancellár újságírók kérdésére válaszolva azt mondta, a remegés elmúlik, amint elindul.

Angela Merkel német kancellár szombaton azt mondta, hogy „semmi különös dologról nem kell beszámolnia” az egészségével kapcsolatban.

(balról jobbra) Giuseppe Conte olasz, Theresa May brit, Mark Rutte holland miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök, Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök, Angela Merkel német kancellár, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, Jair Bolsonaro brazil elnök, Mauricio Macri argentin elnök és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a G20-csúcs második napján, Oszakában, Japánban 2019 június 29-én. (Fotó: EPA/FRANCK ROBICHON)

Merkel-t az elmúlt időszakban két alkalommal, mindkétszer nyilvános rendezvényen fogta el erős remegés, először az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij államfő látogatásakor, június 18-án, majd pedig Németország új igazságügyi miniszterének kinevezési ünnepségén csütörtökön. A remegés mindkét alkalommal megszűnt, amikor elkezdett sétálni.

A G20-csúcstalálkozón tartott sajtótájékoztatón megkérdezték, látta-e az orvosa, és kérték, magyarázza el, mi történt. Merkel közölte: "értem a kérdést, de semmi különösről nem tudok beszámolni. Jól vagyok". Hozzátette: „meg vagyok győződve arról, amint korábban is, ahogyan jött ez a remegés, úgy el is múlik” - írja a politico.