Origo: Brüsszel továbbra is migránsokkal árasztaná el Európát

 

Az Origo szerint, bár a kampányban folyamatosan tagadták a bevándorláspárti politikusok, továbbra is napirenden van a kötelező kvóta bevezetése, a migránskártyák és a migránsvízum kiterjesztése, valamint a bevándorláspárti álcivil szervezetek támogatása is – hangzott el az M1 Híradójában.

„A legnyilvánvalóbb bevándorláspárti terveket és programokat továbbra is gátlástalanul letagadja az Európai Bizottság és a balliberális, bevándorláspárti politikusok” – erről írt az Origo.hu. A portál emlékeztet arra, hogy az unióban például továbbra sem vonták vissza a kötelező betelepítési kvótákról szóló különböző javaslatokat, amelyek 2015 óta napirenden vannak Brüsszelben.

Az Európai Bizottság egy fél évvel ezelőtti állásfoglalásában is azt írta, hogy

a migránsokat méltányosan el kell osztani a tagállamok között.

Idén februárban pedig azt hangoztatták, hogy minden tagállamnak szolidaritást kell vállalnia. Az unió migrációs biztosa, Dimitrisz Avramopulosz az ENSZ migrációs paktumának elfogadása előtt pedig még azt is kijelentette, hogy a migráció a befogadó országok hasznára is válhat.

Az Origo felveti a migránsvízum kérdését is, amelyet az Európai Parlament tavaly decemberben szavazott meg. A portál szerint mindennek ellenére az Európa Bizottság még idén februárban is letagadta a humanitárius vízum tervét.

Keményen harcoltak az indítvány elfogadásáért

Aztán néhány héttel ezelőtt az európai zöldek közleményt adtak ki, amelyben elismerik, keményen harcoltak az indítvány elfogadásáért, amelynek lényege, hogy lehetővé teszi a menedékkérőknek a vízum kérelmét az unión kívüli nagykövetségeken és konzulátusokon. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a migránsok legálisan utazhatnak Európába, már azelőtt, hogy kiderülne róluk, valóban menekültek-e.

Az Origo felidézi a migránskártyák ügyét is, amely tavaly ősszel keltett nagy visszhangot. Kiderült, hogy az unió évek óta név nélküli bankkártyákat oszt szét a Görögországba és Törökországba érkező menedékkérők között, amelyekre aztán havi rendszerességgel utal pénzt.

Az Európai Bizottság szerint sikeres a kártyaprogram.

Frans Timmermans, a szervezet alelnöke ezt éppen azután jelentette ki, hogy kiderült, egy olyan terrorista is kaphatott ilyen kártyát, akinek köze lehetett húsz ember kivégzéséhez. Egy tavaly év végi összesítés szerint másfél millió bevándorló kapott így támogatást, összesen egymilliárd eurót.

Az álcivil szervezeteket is támogatja Brüsszel

Brüsszel mindezek mellett a Soros György által pénzelt álcivil szervezeteket is támogatja. A bizottság a mai napig nem tudta cáfolni, hogy a következő uniós ciklusban 570 milliárd forintnak megfelelő összegre emelnék a bevándorláspárti aktivista csoportok támogatását – írta az Origo.

A portál szerint Brüsszel nem hogy visszafogná, még finanszírozza is az illegális migrációt, ezzel viszont hatalmas nyomást helyez az uniós tagországokra. A bevándorlás ugyanis egyre inkább megemeli a határvédelem költségeit, amihez az Origo szerint Brüsszel már egyáltalán nem akar segítséget nyújtani.