Nagy erőkkel keresik a lyoni robbantót

 

A francia rendőrség nagy erőkkel keresi szombaton az előző esti lyoni robbantás elkövetőjét. A robbanás tizenhárom sebesültje közül tizenegy volt még kórházban napközben. Tizenkét áldozat könnyebben sérült meg, egy súlyosabban, őt szombaton meg kell műteni, fémdarabokat kell eltávolítani a testéből – közölte a terrorizmus elleni küzdelemmel megbízott francia főügyész.

Remy Heitz bejelentette, hogy az ügyben a nyomozást gyilkossági kísérlet, valamint terrorista szervezkedés és támadás gyanújával indították meg. A bűn- vagy terrorista cselekménnyel kapcsolatban egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett – tette hozzá.

A lyoni robbantás helyszíne (Fotó: MTI/ EPA/ Alex Martin)

Beszámolt arról, hogy sok szemtanú jelentkezett a rendőrség felhívására. A feltételezett tettesről hamarosan újabb felvételeket tesznek közzé – tette hozzá.

A harmadik legnagyobb francia városban péntek délután fél hat után nem sokkal egy csomagba rejtett pokolgép robbant fel. A merénylet gyanúsítottja a biztonsági kamerák felvételeinek tanúsága szerint egy kerékpáros férfi, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot viselt, a száját elfedte.