A Wizz Airt választották Az Év Légitársaságának

 

Az Air Transport Awards-on ítélték oda a díjat. Ez az egyetlen olyan nemzetközi díjkiosztó, ahol minden jelentős kategóriában kitüntetik a légi közlekedés legjobbjait.

Az Év Légitársaságának díjával újabb rangos elismerést kapott 2019-ben a Wizz Air, Közép– és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága.  A díjat Stephen Jones, a Wizz Air Hungary vezérigazgató-helyettese és ügyvezető igazgatója vette át a görögországi Ekaliban.

A 2019-es elismeréseket közösen ítélte oda a légi közlekedési szereplőket tömörítő Hermes – Air Transport Organization, valamint az iparág jelentős szaklapja, az ATN – Air Transport News. A zsűrit az ágazat legrangosabb szakemberei alkották: Henrik Hololei, az Európai Bizottság mobilitáspolitikai és közlekedési főigazgatója, a zsűri elnöke; Jeff Poole, az európai légiforgalmi irányító szervezeteket tömörítő CANSO főigazgatója; Robert Deillon, a Hermes – Air Transport Organization alelnöke; Charles Schlumberger, a Világbank vezető légi közlekedési szakértője.

Stephen Jones, a Wizz Air Hungary vezérigazgató-helyettese és ügyvezető igazgatója elmondta: „Újabb jelentős mérföldkőhöz ért a légitársaságunk története. Óriási megtiszteltetés, hogy a Wizz Airt választották Az Év Légitársaságának. Az elkötelezett WIZZ csapat kemény munkája, utasaink bizalma és partnereink támogatása is elengedhetetlen volt a sikerhez.

A Wizz Air alapítói azzal az egyszerű céllal indították el vállalkozásukat, hogy mindenkinek megfizethetővé tegyék a légi közlekedést, ezzel javítsák az emberek életminőségét és jobb hellyé tegyék a világot. Az elismerés azt üzeni, hogy jó úton járunk. A jövőben is mindent megteszünk majd azért, hogy a legjobb utazási élményt biztosítva, innovatív megoldásokkal, költséghatékonyan és környezetbarát technológiát alkalmazva nyerjünk meg minél több embert a repülésnek.”

Dr. Kostas Iatrou, a 2019-es Air Transport Awards elnöke elmondta: „Díjátadónk mára az ágazat fontos eseményévé vált, köszönhetően a légi közlekedési szereplők és szervezetek összefogásának. Fontos, hogy felismerjük és jutalmazzuk a legjobbak között is elsőket, és méltóképp megünnepeljük példamutató kiválóságukat.”