Bakondi: Az európai bürokraták mindent megtesznek a legális migrációért

 

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az európai bürokrácia vezetői még az EP-választások előtt megpróbálnak mindent megtenni a legális migrációért.

Bakondi György csütörtökön az M1-en azt mondta, az EU vezetői – a választásokig hátralevő időben – még inkább érzékenyíteni akarják a nyugat-európai lakosságot a bevándorlás iránt.

El akarják hitetni az emberekkel, hogy a legálisan érkezőkre szükség van, és nem követnek majd el komoly bűn- és terrorcselekményeket – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: az európai bürokrácia vezetői már kijelentették, hogy illegális migráció nincs, így szükségtelen a határok védelme, sőt a meglévő kerítéseket is le kell bontani.

A migrációval kapcsolatban az elmúlt hónapokban született javaslatoknak a lényege, hogy a tömeges migrációt szeretnék megfosztani illegális jellegétől, erre szolgál a migránsvízum és a névtelen bankkártya is – mondta a belbiztonsági főtanácsadó.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Görögországban és Törökországban szerveződő „migránskaravánról” azt mondta: nagyon rosszkor próbálnak útnak indulni, mivel mostanra az európai embereknek is világossá vált, hogy vannak illegálisan, jogellenesen, súlyos következménnyel járó, fenyegetést jelentő módon Európát megközelítő tömegek. Hangsúlyozta, a magyar kormány megvédi a magyarok biztonságát.

A címlapfotó illusztráció.