Vegyszert keverhettek egy óvodai menza ételeibe Németországban

 

Egy héten belül kétszer is találtak mérget az ebédben. Először a szállítókra gyanakodtak, de kiderült, hogy a konyhásnénik keverték a vegyszert az ételbe. Csak azért nem történt tragédia, mert az étel büdös volt, és észrevették – hangzott el az M1 Híradójában.

Egy hét alatt kétszer is mérgezett ételt találtak egy leverkuseni óvodában – adta hírül a német sajtó. Először az ebédhez készült paprikaszószban mutattak ki maró fertőtlenítőt. Hat nappal később pedig a levessel kapcsolatban észleltek furcsaságot. Ebben is alkoholtartalmú fertőtlenítőt találtak.

A rendőrség szerint vélhetően szándékosan keverték a mérgező anyagokat a gyerekek ebédjébe. A dolgozók azonban mindkét esetben időben felfigyeltek az étel furcsa szagára, így az végül nem került a gyerekek tányérjára. Eleinte arra gyanakodtak, hogy a szállító cégnél történt hiba, és mindkétszer visszaküldték a szennyezett ételt.

A helyi sajtó úgy értesült, egy konyhai dolgozó keverhette a vegyi anyagot az óvodások ebédjébe. A rendőrök szerint az asszony valójában senkinek sem akart ártani, csupán fel akarta hívni magára a figyelmet. A nő állítólag mentális betegséggel küzd és időközben el is bocsátották az intézményből. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az ügyet.

Nem ez volt az első ilyen eset Németországban. Március elején életfogytiglanra ítéltek egy férfit, aki éveken át higannyal és más szerekkel mérgezte több munkatársát. A férfi májusban lepleződött le, miután egy kamera felvette, amint gyanús port szór egyik kollégája szendvicsébe. Egyik áldozata kómában van, másik kettő pedig vesekárosodást szenvedett. Azt továbbra sem tudni, miért követte el tettét.