Tinédzserek haltak meg egy Szent Patrik-napi vigasságon Észak-Írországban

 

Három tizenéves fiatal életét vesztette és többen megsérültek egy észak-írországi diszkónál tolongó tömegben Szent Patrik napján, vasárnap este.

A cookstowni Greenvale Hotelnél található szórakozóhelyre mulatozók tömege próbált meg egyszerre benyomulni. A lökdösődésben egy 17 éves lány, illetve egy 16 és egy 17 éves fiú elesett, és a tömeg agyontaposta őket. Három másik fiatal megsérült.

„Egyelőre nem tudjuk a baleset pontos okát” – mondta el Mark Hamilton, a rendőrség illetékese.

A kezdeti vizsgálatok arra utalnak, hogy fiatalok egy nagyobb csoportja várt a diszkó előtt a bejutásra, majd a tömeg meglódult – folytatta.

„Úgy értesültünk, hogy verekedés tört ki a tömegben, és legalább egy ember bántalmazásról is beszámolt” – tette hozzá Hamilton.

A rendőrség arra kérte az incidens érintettjeit, hogy osszák meg információikat a hatóságokkal, illetve ne hozzák nyilvánosságra a közösségi oldalakon az eseményről készült képeket és felvételeket, hanem adják át őket az illetékes szerveknek.

Az Írország védőszentjeként tisztelt Szent Patrik az ötödik században keresztény hittérítőként tevékenykedett a térségben. Halála napján, március 17-én számos országban különféle rendezvényekkel emlékeznek rá.

A címlapfotó illusztráció.