Jaguár támadt egy nőre szelfizés közben

 

Újabb őrült szelfis baleset történt. Egy jaguárral akart közös képet egy nő Amerikában, ezért a megengedettnél közelebb merészkedett az állatkert egyik lakójához. A jaguárnak természetesen nem tetszett, ráugrott a nőre és megsebesítette – hangzott el az M1 Híradójában.

Közvetlenül a baleset után készültek felvételek arról az arizonai nőről, aki az állatkertben szelfizni próbált egy jaguárral, az állat azonban rátámadt. A baleset nem véletlenül történt, a nő ugyanis – a kép kedvéért – átlépte az elkerített rész védőkorlátját, így túl közel került az állathoz. A jaguár erre, védve a területét, kinyúlt a ketrecen és elkapta a nő karját. Csak a látogatók közbeavatkozásának köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Az állatkert szóvivője azt mondta, sajnálják, ami történt, de ők nem hibáztak, és az állatot sem altatják el. Az állatkert vizsgálatot indított az ügyben, de az biztos, hogy a jaguár nem hagyta el saját bekerített részét, amikor az incidens történt.

„Minden alkalommal, amikor ilyen történik, kivizsgáljuk az ügyet, és dolgozunk azon, hogy ezek ne ismétlődhessenek meg. De, ha az emberek nem tartják be a szabályokat, mindig van esély a balesetekre” – fogalmazott az állatkert igazgatója.

Budapesten a legtöbb helyen védőkorláttal, páncélüveggel és acélráccsal is körbe vannak véve a vadállatok. Az állatkert szóvivője szerint: ahhoz, hogy ne történjen baleset, szükség van arra is, hogy a látogatók betartsák a házirendet, és tisztában legyenek azzal is, hogy némely állat veszélyes is lehet.

A szelfizés nem csak az állatkertekben lehet veszélyes. Az elmúlt években több olyan eset is történt, amikor valaki egy jó fotóért az életét is képes volt kockáztatni. Sokszor ezeknek tragédia lett a vége.

Tavaly például egy 16 éves houstoni lány vesztette életét egy szelfi miatt. Három barátjával utazott, amikor karamboloztak. A többiek túlélték, a lány azonban kikapcsolta a biztonsági övét, hogy saját magát lefotózhassa.

Egy évvel korábban egy 15 éves magyar lány is szelfizés közben vesztette életet, egy hétméteres hullám sodorta el Olaszországban. Budapesten is történt már baleset, 2017-ben a Margit híd egyik felhajtójának korlátján készített magáról képet egy nő, amikor elvesztette egyensúlyát, és közel tíz métert zuhant a futópályára.