Felvásárolja a 21st Century Foxot a Disney

 

A Disney hamarosan nyélbe üti a 21st Century Fox felvásárlását – mondta el csütörtökön Bob Iger Disney-főnök a hollywoodi filmvállalat részvényeseinek éves közgyűlésén, ahol arról is beszámolt, hogy nyáron megnyílik a Star Wars: Galaxy’s Edge elnevezésű vidámpark a Disney két szórakoztató parkjában.

A részvényeseket Iger arról tájékoztatta, hogy hamarosan nyélbe ütik a 71,3 milliárd dolláros (20 101 milliárd forintos) tranzakciót, amelynek révén a 21st Century Fox is a Disney-hez kerül. Megjegyezte, hogy a felvásárlás révén a Foxtól nemcsak jelentős mennyiségű produkció és programanyag kerül a Disney-hez, hanem a menedzsment tapasztalt szakemberei is.

A Disney tervei szerint megtart néhány 20th Century Foxhoz fűződő produkciót, elsősorban mozifilmeket. „Folytatjuk a filmek gyártását a Fox és a Fox Searchlight-branddel, és az FX neve is megmarad” – tette hozzá Iger.

A Disney-főnök bejelentette, hogy a Star Wars: Galaxy’s Edge május 31-én Anaheimben, augusztus 29-én pedig Orlandóban nyílik meg a közönség előtt.

Iger hangsúlyozta, hogy az új Star Wars-témájú látványosság messze a legnagyobb területet foglalja el, amit eddig építettek. A Galaxy’s Edge-en belül létrehozott The Star Wars: Rise of the Resistance című attrakciót a technológiailag legfejlettebb, legelragadóbb látványosságként írta le, amelyet valaha a Disney-nél álmodtak. „Ilyen nagyságrendben még senki sem próbálkozott ezelőtt” – idézte a Disney-vállalat vezetőjét a Variety.com.

A címlapfotó illusztráció.