Vizsgálják mi okozta a Michelin-étteremben étkező nő halálát

 

A hatóságok vizsgálják, hogy miért halt meg egy nő, miután egy Michelin-csillagos étteremben rendelt fogást Valenciában. Összesen tizennyolc esetben találtak hasonló ételmérgezésre utaló jeleket.

María Jesús Fernández Calvo a valenciai RiFF étteremben rizses és kucsmagombás fogást rendelt, majd másnap reggel hányás és hasmenéses tünetek után meghalt. Hasonló tünetekkel még 18 ember került kórházba, akik szintén az étteremben ettek aznap – számolt be az esetről az El Pais.

Férje és kisfia is rosszul lett, de az ő állapotuk az ételmérgezésre utaló jelek után javulni kezdett, míg az édesanya állapota tovább romlott és február 18-án elhunyt.

A hatóság mintegy félszáz vendéget kérdeztek meg, akik február 13 és 16 között voltak az étteremben, és 18 esetben találtak hasonló ételmérgezésre utaló jeleket – mondta a vizsgálatot vezető Ana Barceló.

A közegészségügyi hatóságok az étterem vizsgálatánál mindent rendben találtak, de az ételek összetevőit csak most vizsgálják. Az étterem német tulajdonosa értetetlenül áll az eset előtt és a vizsgálatok idejére bezáratta a helyet.