Tűzvész pusztított Banglades fővárosában

 

Legfrissebb értesülések szerint legalább 69 ember életét követelte csütörtökre virradóra a Banglades fővárosában, Dakkában pusztító tűzvész.

A halottak mellett mintegy ötvenen megsérültek. Ali Ahmed, a bangladesi tűzoltóság vezetője az AFP francia hírügynökségnek elmondta: a tűz Dakka óvárosának Csavkbazar nevű negyedében tört ki szerdán éjszaka egy négyemeletes épületben, amelyben lakások mellett gyúlékony vegyszerek, valamint műanyagok tárolására használt raktárhelyiségek is vannak.

Tűzvész pusztított Banglades, legalább 69 ember meghalt – Fotó: (EPA/Monirul Alam)

Ali Ahmed szerint félő, hogy a halottak száma növekedhet. Mintegy kétszáz tűzoltó dolgozik a helyszínen további áldozatok után kutatva. „A tűz idején közlekedési dugó volt, ezért sokan nem tudtak elmenekülni” – mondta Ahmed arra utalva, hogy a környék utcái igen keskenyek. Csavkbazar a bangladesi főváros szűk sikátorokkal tagolt, épületekkel zsúfolt kerülete, ahol lakóházak, üzletek és raktárak váltják egymást.

Tűzvész pusztított Banglades, legalább 69 ember meghalt – Fotó: (EPA/Monirul Alam)

 

A lángok hamar átkaptak a környező épületekre is. Az AP amerikai hírügynökség úgy tudja, legalább öt épület vált a lángok martalékává. A tűzet a helyi idő szerinti reggeli órákban kilenc órányi erőfeszítéseket követően sikerült ellenőrzés alá vonnia a tűzoltóknak.

Mafúz Riben, a dakkai tűzoltóság és katasztrófavédelem egyik tisztségviselője az AP-nek nyilatkozva elmondta: sok ember bent rekedt az épületekben, s a halálos áldozatok nagy része a felismerhetetlenségig megégett.