Reagált a kormány tájékoztató kampányára az Európai Bizottság

 

Álhírnek, dezinformációnak minősítette a magyar kormány újabb tájékoztató kampányának megállapításait kedden az Európai Bizottság.

Margarítisz Szkínász, a brüsszeli testület szóvivője kijelentette, hogy az előző nap bejelentett kampány „minden képzeleten túltesz, illetve sokkolónak nevezte, hogy „egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet ekkora teret nyert.

“Nem igaz, hogy az Európai Unió aláássa a nemzeti határvédelmet, éppen ellenkezőleg. Nincsen terv az úgynevezett humanitárius vízumok bevezetésére, a tagországok maguk döntenek arról, milyen mértékben kívánják elfogadni a jogszerű migrációt – mondta újságírói kérdésre válaszolva.

„Nincs összeesküvés. A magyarok tényeket érdemelnek, nem valótlanságokat – szögezte le.

Szkínász hangsúlyozta, a tervezett plakátokkal szemben nem létezik olyan, hogy „ők, csak az EU van, amelynek Magyarország is a tagja.

A Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság kötelezettséget vállalt a dezinformációkkal és álhírekkel szembeni küzdelemre, és ez az ügy sem kivétel ez alól –emelte ki.

Az új kormányzati tájékoztató kampány anyagain Soros György magyar-amerikai üzletember és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel: “Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.”