Riasztó bűncselekménysorozat történt Németországban

 

Nincs vége az Ausztriát sújtó súlyos erőszakhullámnak, és Németországban is riasztó bűncselekménysorozat történt szombat este. A sajtó információi szerint vasárnapra virradóra legalább öt súlyos késelés történt – hangzott el az M1 Híradójában.

A Bild című újság „véres éjszakáról” írt, hiszen öt különböző német városban volt késes támadás. Kölnben vita közben egy vízipipa bár előtt késelt meg egy férfi egy másikat, aki életveszélyesen megsérült. A rendőrség az elkövetőt elfogta és letartóztatta.

Lingenben, Alsó-Szászországban egy 44 éves nőt – aki éppen biciklivel tartott hazafelé – támadott meg két fiatal férfi, és késsel súlyos sérüléseket okoztak neki. A támadók elmenekültek a helyszínről.

Nürnbergben pedig hajnali öt óra körül egy 21 éves nőre támadt rá váratlanul egy férfi anélkül, hogy egyetlen szót is szólt volna hozzá, és megkéselte. A férfi elmenekült a helyszínről, a cipője a helyszínen maradt, a bizonyíték segítette a rendőrséget az elfogásában, aki egy 25 éves iraki férfi.

Mülheimban, a Ruhr-vidéken, a belvárosban egy férfit támadott meg öt fiatalember, akik valószínűleg arab származásúak. Frankfurt am Main területén nyolcan támadtak rá egy férfira, akit kórházba szállítottak, nem emlékezett sem a támadóra, sem pedig a körülményekre. Később egy 19 éves férfi jelentkezett a rendőrségen, hogy jelen volt a támadáskor, őt letartóztatták.

Ez Németországban a múlt éjszaka mérlege – közölte az M1 berlini tudósítója.

Túszejtéses áruházi rablás Ausztriában

A helyi sajtó szerint „vadnyugati jelenetek” játszódtak le Ausztriában, Bécstől nem messze, egy alig kétezres lélekszámú kistelepülés élelmiszerüzletében, ahol túszejtés és lövöldözés volt szombat délután.

A késő délutáni órákban két férfi érkezett az üzletbe, pisztolyt rántottak, és túszul ejtették az üzlet négy dolgozóját, valamint az egyik vásárlót. Megkötözték őket, és a páncélszekrény tartalmát követelték. Ezt követte a lövöldözés, nem sokkal később ugyanis megérkeztek a rendőrök.

Az egyik rabló az üvegen keresztül rálőtt az egyik rendőrre, aki visszatüzelt, egyikük sem sebesült meg. A két rablónak a csodával határos módon sikerült elmenekülnie. Annyit lehet róluk tudni, hogy akcentussal, törve beszélték a német nyelvet.

Menekülés közben túszul ejtették az üzlet egyik női dolgozóját, akinek sikerült végül elmenekülnie. A két támadót nagy erőkkel keresik, átvizsgálták azt a szállodát is, ahol megszálltak. Bécs területén és a környező kisebb településeken is kutyás rendőrökkel és helikopterekkel keresik az elkövetőket.

Ez a rablótámadás nem egyedülálló, hiszen Alsó-Ausztriában az utóbbi három hét leforgása alatt ez volt az ötödik hasonló eset – mondta az M1 helyszíni tudósítója.

A címlapfotó illusztráció.