Újszülöttet talált az út közepén egy újságkihordó

 

Út közepén hagyott, újszülött csecsemőt talált egy újságkihordó Kaliforniában, Madera megyében. A baba – akiről a köldökzsinórt sem távolították el – a kihűlés szélén állt, amikor rábukkant.

Magára hagyott csecsemőt talált az úttesten a közép-kaliforniai Madera megyében egy újságkihordó hétfőn. A férfi a szokásos útvonalán haladt, amikor a takaróval leterített fehér „csomagot” meglátta. A kislány órákat tölthetett az úttesten, már kihűlés közeli állapotban volt, amikor a kézbesítő a kocsijába tette, és ezzel megmentette az életét.

A Madera megyei seriff tájékoztatása szerint a baba személyazonosságát még nem sikerült tisztázni, illetve keresik az édesanyját, akit talán nem is lesz olyan nehéz megtalálni: korábban egy fehér SUV-ot vezető nő – ő lehet a gyermeket magára hagyó anya – ugyanis kérte egy férfitól, hogy vigye el a gyermekét. A férfi erre nem volt erre hajlandó, inkább arra biztatta a nőt, hogy vigye el a babát egy kórházba.

A kislányt jelenleg kórházban ápolják, az állapota kielégítő. Az anyát akár gyilkossági kísérletért is felelősségre vonhatják.