Egy kóla áráért megvehető álomotthonokat kínál egy olasz kisváros

 

A szicíliai Sambuca város lakossága évek óta fogyóban van, a városatyák pedig szokatlan akcióval próbálják pótolni az elköltözőket: mindössze egy euróért kínálják a város tulajdonában lévő házakat. A kezdeményezés sikeres, hiszen az ár mellett a település panorámája is hamar magával ragadja az érdeklődőket.

Több tucat ingatlant kínál eladásra Sambuca városa, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Földközi-tengerre. Egy-egy városi tulajdonú otthon ára mindössze egy euró – írta a Guardian.

Persze, az egyeurós árcédula alján ott az apró betűs szöveg is. Az új lakóknak a következő három évben legalább 15 ezer eurót kell felújításra költeniük, és további ötezer eurónyi letétet kér az önkormányzat, ami a felújítás után visszajár a tulajdonosnak.

Giuseppe Cacioppo, Sambuca polgármestere szerint a feltételek ellenére érezhető a kereslet az ingatlanok iránt. „Sambuca a pompa városa, egy termékeny folt a földi paradicsomban. Csendes és békés, gyönyörű a tengerpartja, erdők és hegyek veszik körül. Idilli visszavonulás a méregtelenítéshez” – mondta.

A címlapfotó illusztráció.