Nem ment el szülni egy brit képviselőnő a brexitszavazás miatt

 

Elhalasztotta gyermeke világra hozását egy brit képviselőnő, hogy részt vehessen a kulcsfontosságú keddi szavazáson, amelyet az Európai Unióból való brit kilépés feltételeiről tartanak a parlamentben.

„Még ha az orvosok által javasoltnál egy nappal később jön is világra gyermekem, de egy olyan világra, amelyben nagyobb az esély az erős kapcsolatra Nagy-Britannia és Európa között, akkor megéri küzdeni” – mondta a London Evening Standard című lapnak Tulip Siddiq munkáspárti képviselő.

Az orvosok tanácsára keddre tűzték ki a 36 éves ellenzéki politikus császármetszéses szülésének időpontját, de a parlamenti szavazás miatt végül – az orvosok beleegyezésével – csütörtökre halasztották a fiúgyermek világra segítését észak-londoni választókerületének egyik kórházában.

A várandós képviselőnőt férje, Chris tolja be kerekesszéken a képviselőházba. Tulip Siddiq unokája Mudzsibur Rahman sejknek, Banglades első elnökének, alapító atyjának, és unokahúga Sejk Haszina Vazed jelenlegi bangladesi miniszterelnöknek.