Nyilvánosságra került egy videó Frank Magnitz megtámadásáról

 

Nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen állítólag az látszik, ahogy megtámadják Frank Magnitz német bevánsorlás-ellenes politikust Brémában. Az Alternatíva Németországért párt parlamenti képviselőjét hétfő este támadta meg három férfi, akik eltakarták az arcukat. A támadásért az interneten egy eddig ismeretlen csoport vállalta a felelősséget, de ennek hitelességét még vizsgálják. Az ügyben politikai bűncselekmény gyanújával indult nyomozás.

A videófelvételen az látszik, hogy az AfD brémai vezetője autójához tart, amikor a nyomába ered három férfi. Elhaladnak egy autóba rakodó ember mellett is, aki hátra is néz egy pillanatra. Az esti felvételen nem látszik a támadók arca, mivel sáljukat szemükig felhúzták, hogy ne legyenek felismerhetők. Egy másik kamera képén az látható, hogy Frank Magnitz elesik az ütéstől, amit a fejére mértek. Az elkövetők ezután elfutottak a helyszínről.

A politikus sérülései nagyon súlyosak voltak, fel volt szakadva a fején a bőr és ömlött a vér a sebeiből. Az AFD politikusa elleni támadás azután került a német médiafigyelem központjába, hogy Magnitz felvetette, pártja kimondottan bevándorlás-ellenes nézetei miatt verhették meg.

A támadásért az interneten egy eddig ismeretlen csoport, az Antifasiszta Tavasz Bréma vállalta a felelősséget. De azt még vizsgálják, hogy valóban a három támadó áll-e az írás mögött. A brémai államügyészség egyelőre nem tudta azonosítani a kapucnis férfiakat.

Az elmúlt napokban nem ez volt az első támadás, amely a bevándorlás-ellenes pártot, vagy politikusát érte Németországban. Egy hete az AfD egy szászországi pártirodája előtt robbantottak. Senki sem sérült meg, de az épület bejárata és több autó is megrongálódott. Még aznap a rendőrség elfogott három embert, akiknek közük lehetett a szerintük politikai indíttatású támadáshoz.