Angyalváró ünnepségen vettek részt Böjte atya védencei

 

A parajdi sóbánya a legnagyobb katedrális Erdélyben, ott rendeztek angyalváró ünnepséget Böjte Csaba dévai árváinak. Több ezer gyermek kapott olyan karácsonyi ajándékot, amelyet Magyarországon gyűjtöttek. A különleges helyszínen tizenhárom éve szervezik meg az ünnepséget.

A résztvevő gyermekek többsége a Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban nevelkedik, de sokan vannak, akik az iskola utáni meleg ebéd és délutáni foglalkozások idejére váltak rendszeres lakóivá valamelyik Böjte-otthonnak.

Minden gyermeknek jutott karácsonyi ajándék

Az esemény házigazdája most is a parajdi Szent Borbála Napközi Otthon volt. Ambrus Ella, a házvezető nagyon örült annak, hogy a nagylelkű adakozóknak köszönhetően minden gyermeknek jutott karácsonyi ajándék.

A százhúsz méterrel a felszín alatt kialakított látogatóközpontban Magyarország egyetlen népi rockzenekara, a Palmetta együttes örvendeztette meg a fiatalokat. A karácsonyi dalokból álló koncerten a jelenlévők együtt táncoltak és énekeltek.

A gyerekek nagy részének csak ilyenkor van alkalma ellátogatni a messze földön híres székelyföldi sóbányába. Ez a nap számos meglepetést és sok közös játékot is jelent számukra.

Huszonöt önkéntessel érkeztek a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tagjai

A rendezvény évről évre visszatérő lelkes segítői az anyaországi Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tagjai. Idén huszonöt önkéntessel érkeztek az ünnepségre, hogy kreatív foglalkoztató játékaikkal színesítsék a programot.

Végh Juti projektvezető elmondta, hogy mintegy 410-420 cipősdobozt gyűjtöttek a gyerekeknek.

Nem csak a karácsonyi időszakban kapnak támogatást a Böjte-otthonok

A Böjte Csaba ferences szerzetes által létrehozott Szent Ferenc Alapítvány 84 erdélyi gyermekotthonában mintegy 2400 árva vagy nehéz sorsú gyermek nevelkedik. Idén is ők voltak a cipősdoboz akció kedvezményezettjei.

A székelyföldi Csillaghíd Alapítvány segített a gyermekkarácsony lebonyolításában, a csomagok korcsoportok szerinti elosztásában, hogy minden otthonban, minden gyermek a neki megfelelő ajándékot kaphassa.

Az alapítvány önkéntesei szerint nem csak a karácsonyi időszakban kapnak támogatást a Böjte-otthonok.

Egyre többen tudják, hogy az a gyerek, aki Csaba testvér otthonába kerül, az jó helyen van. Ahhoz, hogy a nehéz sorsú gyerekek mindig számíthassanak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány oltalmára, az év minden időszakában szükség van adakozó és segítőkész emberekre.

A címlapfotó illusztráció.