Viharos vita a migrációról az EU-csúcson

 

Viharos körülmények közt, de sikerült visszaverni a migrációpártiak támadását Brüsszelben – mondta a miniszterelnök az európai uniós tanácskozás szünetében a közösségi oldalára feltöltött videóban. Orbán Viktor hozzátette, Magyarországot többen is megtámadták céljuk érdekében, de ez a helyzet nem tart már sokáig, hiszen tavasszal uniós választások lesznek.

„Hamarosan véget ér a brüsszeli csúcs. Békésnek indult, joviális tanácskozásnak tűnt – viharosra sikeredett. Magyarországot a migráció kapcsán több ország is megtámadta, és egy utolsó akciót vezettek annak érdekében, hogy azokat a célokat, amelyekkel a migránsokat be tudják hozni az Európai Unióba, most áterőszakolják a miniszterelnökök tanácsülésén” – fogalmaz Orbán Viktor.

Hozzátette, „azért mondom, hogy utolsó kísérlet, mert hamarosan európai választások lesznek, és a dalnak vége lesz. Most még volt egy nagy támadás: több pénzt, több jogot a migránsoknak és visszaszorítani azokat az országokat, közép-európaiakat, akik nem kérnek a migrációból. Ezt a támadást viharos körülmények közt, de sikerült visszavernünk – a tanácskozás még folytatódik”.