Több száz bűncselekmény köthető a boszniai migránsokhoz

 

Bihácson és Velika Kladusán idén eddig több mint háromszáz bűncselekményt követhettek el bevándorlók – mondta az M1 Híradójának a térség rendőrségi szóvivője. A rablások és betörések gyakoriak, bizonyítják ezt a világhálóra felkerülő felvételek is.

Két bevándorló még szeptember végén lopott el egy buszt Horvátországban. A rendőrök rövid videót tettek közzé az elkövetők üldözéséről. A felvételen látható, hogy a két férfi egy idő után megáll a busszal, és elmenekül, majd a jármű visszagurul a lejtőn, és nekicsapódik egy rendőrautónak. A busztolvaj bevándorlókat elfogták.

Velika Kladusán biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy migráns éjszaka házak között sétál, meglát egy biciklit, ráül és elgurul vele. Bihácson szintén térfigyelő kamera rögzítette, hogy egy migráns be akar törni egy házba, és azt is, hogy le akarja szerelni az őt rögzítő kamerát.

Amióta Bosznia-Hercegovina nyugati része a migránsok gyülekezőhelyévé vált, megsokszorozódtak a bűncselekmények – mondta az M1 Híradójának a térség rendőrségi szóvivője is. Kezdetben csak az egymás közötti esetekről volt szó, de most már aggasztó, hogy egyre inkább érintettek a bihácsiak és Velika Kladusa lakói is – mondta Snezana Galic.

A szóvivő arról is beszélt: a rendőrséghez folyamatosan érkeznek a bejelentések. Idén eddig több mint háromszáz esetet regisztráltak.

A boszniai rendőrségi szóvivővel hosszabb interjú is készült, amit csütörtökön 19 óra után láthatnak az M1-en.