Áder János részvétét fejezte ki a pittsburghi támadás miatt

 

A köztársasági elnök részvétét fejezte ki a pennsylvaniai nagyváros egyik zsinagógájában tizenegy életet követelő szombati lövöldözés miatt.

A Köztársasági Elnöki Hivatal vasárnapra virradóra, az MTI-hez eljuttatott közleményében idézte a floridai látogatáson tartózkodó államfőt, aki Donald Trump amerikai elnöknek címzett üzenetében azt írta: mély szomorúsággal értesült a pittsburghi Élet Fája zsinagógában történt értelmetlen erőszakcselekményről, amely oly sok ártatlan amerikai állampolgár életét követelte.

A floridai látogatáson tartózkodó Áder János köztársasági elnök (k) és felesége, Herczegh Anita a magyar közösség lelki pásztorával, Bodor Péterrel érkezik a Miami Magyar Házhoz 2018. október 26-án. Mögöttük Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Áder János a magyar nép nevében kifejezte részvétét az amerikai elnöknek, illetve az áldozatok családjainak és barátaiknak, valamint reményét azért, hogy ennek az embertelen támadásnak a sebesültjei gyorsan felépüljenek.

Egyben őszinte reményének adott hangot az államfő, hogy az ilyen gyűlöletcselekmények nem fordulnak elő többé, s az emberek a világ minden részén szabadon és félelmektől mentesen gyakorolhatják vallásukat.